De Groene Club

Wij zijn gestart met het gescheiden inzamelen van afval. Deze pilot duurt tot de winterstop en is een initiatief van De Groene Club, opgericht door de KNVB om sportverenigingen te verduurzamen. Het gescheiden inzamelen van afval gaat in samenwerking met Seenons, een afvaldienstverlener gericht op circulariteit.

We gaan beginnen met het gescheiden inzamelen van plastic flesjes en blikjes. Vanaf juli 2021 zit er statiegeld op plastic flesjes en later ook op blikjes. Vanaf dat moment gaat het ons geld opleveren, want dan krijgen we voor ieder flesje €0,15. Momenteel krijgen we dit nog niet, maar we zullen minder kosten hebben voor het inleveren van restafval omdat er minder van wordt opgehaald.

Daarnaast verlagen we de milieu-impact van onze club. Door afval gescheiden in te zamelen, belandt er minder afval in de verbrandingsoven en hoeven er minder grondstoffen te worden gebruikt om plastic en blik te maken. Blik en PET plastic zijn namelijk goed recyclebaar en worden later dus een nieuw blikje of flesje.

Help ons besparen en gooi je afval in de juiste bak! Lever plastic flesjes en blikjes die je op de vereniging koopt in bij de daarvoor bestemde bakken bij de bar. Zo zorgen we samen dat we besparen, financieel en qua CO2-uitstoot!