KNLTB Voorjaarscompetitie 2021

Inschrijving Voorjaarscompetitie 2021

Door het Virus zijn alle Voorjaars Competitie’s opgeschreven naar Mei 2021,

U kunt zich inschrijven in de volgende competitievormen:

  • Voorjaarscompetitie
  • Zomeravondcompetitie
  • 8- en 9 competitie Let op! Deze laatste vorm is alleen voor beginnende spelers met deze pasrating, die kennis willen maken met wedstrijdtennis met spelers op gelijk niveau

U kunt zowel een team als u individueel aanmelden. In het laatste geval kijken wij of er een team kan worden gevormd, u bij een bestaand team past, of als invaller kan worden ingezet. Geef dit dan wel even aan in een mailtje naar mar.engelsman@kpnmail.nl

Gebruik bijgevoegd inschrijfformulier voor uw aanmelding en stuur deze op tijd in naar mar.engelsman@kpnmail.nl

Kosten van inschrijving

De kosten van inschrijven is € 85,- per team. Terugtrekken van een team na inschrijving door de Vereniging Competitie Leider (VCL: Marianne Den Engelsman) bij de KNLTB brengt kosten met zich mee. De kosten hiervan zijn € 225,-.

Voorjaarscompetitie 2021

Op dit moment is het spelen én organiseren van wedstrijden niet toegestaan als gevolg van de geldende coronamaatregelen, en niemand weet precies hoe het verder gaat. We houden voortdurend in de gaten wat de aanpassingen van de coronamaatregelen betekenen voor de organisatie van de Voorjaarscompetitie en zullen hier waar nodig tijdig op anticiperen. Wanneer we in 2021 nog steeds met de 1.5 meter regelgeving te maken hebben, dan zoeken we naar de beste oplossing(en) om toch competitie te kunnen spelen en zullen je hier tijdig over informeren.

Voor nu kijken we vast vooruit naar 2021 en starten we de voorbereidingen voor het nieuwe (competitie)seizoen alvast op, in de goede hoop dat we in het voorjaar weer ‘normaal’ competitie kunnen spelen. 

Voorjaarscompetitie 2021
Voor senioren bestaat de Voorjaarscompetitie uit een zeer divers competitieaanbod op iedere dag van de week, voor zowel beginnende spelers als voor topspelers en voor iedereen daar tussenin. Kortom, voor iedere tennisser is er een competitie die past bij hem/haar past!
Via deze link vind je het competitieaanbod voor de provincie Utrecht.

Klik hier voor de speeldata van de Voorjaarscompetitie 2021

Wil je meedoen aan de voorjaarscompetitie 2021? We schrijven teams in van minimaal vier (liefst zes) spelers/speelsters. Ook als je niet een volledig team hebt kan je je individueel opgeven en kunnen we kijken of we een compleet team kunnen maken of je als invaller kunnen inzetten.
Opgeven kan tot uiterlijk 10 januari 2021 bij de VCL van onze club Marianne den Engelsman, via mar.engelsman@kpnmail.nl

Zomeravondcompetitie
De Zomeravondcompetitie is een recreatieve competitie, op zeven woensdagavonden in mei en juni. Deze competitie is alleen voor spelers en speelsters van 17 jaar en ouder en is geschikt voor alle speelsterktes.

Klik hier voor de speeldata van de Zomeravondcompetitie in 2021.

Elke competitiedag bestaat uit vier dubbels. Dat kan 4x HD of zijn, 4x DD of DD, HD en 2x GD. Op basis van een klasse-indeling zullen de teams op actuele rating per klasse worden ingedeeld:

Voor de Zomeravondcompetitie geldt Compact Spelen: bij de 40-40 stand wordt er gebruik gemaakt van het Beslissend Punt Systeem (BPS) en er wordt een beslissende wedstrijdtiebreak (10 punten) gespeeld op het moment dat in een dubbel de stand één set gelijk is. 

Doe je mee aan de Zomeravondcompetitie? Als je al meedoet aan de Voorjaarscompetitie, of niet kunt spelen in het weekend, kun je nu óók meedoen aan de Zomeravondcompetitie. De speelavond is woensdag, de speelmaanden zijn mei en juni. We schrijven teams in van minimaal vier (liefst zes) spelers/speelsters. Elk team speelt elke avond vier dubbelpartijen. Ook als je niet een volledig team hebt kan je je individueel opgeven en kunnen we kijken of we een compleet team kunnen maken of je als invaller kunnen inzetten.
Opgeven kan tot uiterlijk 14 maart 2021 bij de VCL van onze club Marianne den Engelsman, via mar.engelsman@kpnmail.nl

8 & 9 Tennis:
Om de grote groep (startende) recreatieve spelers kennis te laten maken met het spelen van wedstrijden is 8 & 9 Tennis geïntroduceerd. Deze competitievorm is speciaal voor tennissers die 17+ zijn met een speelsterkte 8 en 9 en ideaal voor iedereen die net begonnen is met tennis en kennis wil maken met het spelen van wedstrijden of voor degenen die graag competitie spelen op zijn/haar eigen niveau.

Voordelen 8 & 9 Tennis:
Alleen voor (startende) recreatieve tennissers speelsterkte 8 en 9 (17+). De grootste groep leden binnen een vereniging;
Het is gemakkelijk teams te vormen, want er zijn maar drie mensen nodig;
Gezelligheid staat voorop en iedereen speelt op zijn eigen niveau. Resultaten tellen niet mee voor de speelsterkte;

Elk team speelt twee dubbels (DD, HD of GD, alle combinaties mogelijk). Dit zorgt voor veel flexibiliteit. Er is altijd wel een invaller te vinden, mocht iemand uit het team niet kunnen;
De competitie wordt op donderdagavond of op zondagmiddag gespeeld. Verenigingen kunnen zelf aangeven welk team op welke speeldag wil spelen;
Voor deze competitie geldt Compact Spelen. Wedstrijden zijn daardoor maximaal 1,5 uur en dat zorgt voor een minimale druk op de beschikbaarheid van banen. Bovendien past het in ieders agenda;
De Voorjaarscompetitie bestaat uit zeven speeldagen in april en mei; 
Spelers hoeven nog niet aangemeld te worden bij de inschrijving, alleen het aantal teams. Dit scheelt een hoop gedoe met administratie rondom invallers.Heb jij speelsterkte 8 of 9 en lijkt het je leuk om een keer tegen spelers van andere clubs te spelen maar denk je dat competitie (nog) geen optie voor je is? Doe mee aan 8&9 Tennis! We schrijven teams in van minimaal vier spelers/speelsters. Ook als je niet een volledig team hebt kan je je individueel opgeven en kunnen we kijken of we een compleet team kunnen maken of je als invaller kunnen inzetten.
Opgeven kan tot uiterlijk 10 januari 2021 bij de VCL van onze club Marianne den Engelsman, via mar.engelsman@kpnmail.nl