Opening Padelbanen!

Opening Padelbanen maandag (2e paasdag) 18 april 2022

Het is zover, onze 2 nieuwe Padelbanen worden bijna officieel geopend! 

Hoe zijn onze Padelbanen er gekomen
Het begon allemaal met het initiatief vanuit de sectie tennis eind 2020, omdat Padel de opkomende sport was en er toplagen van de tennisbanen vervangen moesten worden. Het idee moest door de nieuw gevormde Baancommissie verder uitgewerkt gaan worden, het vooronderzoek, de haalbaarheid, diverse mogelijkheden/opties, het opvragen van offertes, de financiële berekeningen/vergunningen/subsidies, etc. Dit alles resulteerde in het “Businessplan SV Austerlitz, 2 Padelbanen, vervanging 3 toplagen en LED-verlichting”, wat in de ALV van 4 augustus 2021 unaniem goedgekeurd werd. 
Vanaf dat moment is alles definitief in gang gezet. In het najaar van 2021 is de mooie innovatieve Innovision DarklightLED-verlichting geplaatst en zijn de toplagen van 3 tennisbanen vervangen en begin 2022 is begonnen met het bouwen van de 2 padelbanen, die nu officieel geopend gaan worden.

Wat is Padel
Padel is de hardst groeiende sport in Nederland. Steeds meer mensen ontdekken hoe leuk padel is en raken verslaafd. Op dit moment zijn er al ruim 500 padelbanen op 200 verschillende locaties. 
Padel is laagdrempelig, vereist minder fysieke inspanning dan tennis of squash. Er zijn meer rally’s dankzij de grootte van de baan (kleiner dan een tennisbaan) en glaswanden rondom het veld. Spelers op beginnersniveau kunnen al snel rally’s spelen, er is veel sociaal contact en men kan het gezellig met elkaar spelen. Dit in tegenstelling tot andere meer technische racketsporten, waardoor het plezier er eerder is! Het Padelracket is kleiner, heeft geen snaren en is makkelijker om mee om te gaan. Ook zie je dat mensen die door een blessure niet in staat zijn om tennis te spelen, vaak wél pijnvrij Padel kunnen spelen. Veel van de spelregels en de puntentelling zijn hetzelfde als bij tennis.

Padel is verrassend. Bij padel gaat de bal elke keer weer net anders dan je verwacht. In de kooi moet je op alles voorbereid zijn. De bal gaat telkens weer anders, en net als je denkt verslagen te zijn, krijg je onverwacht toch weer een tweede kans, bijvoorbeeld door hulp van de wanden. Maar ook het hekwerk van de kooi doet mee in het spel en je mag zelfs helemaal buiten de kooi de bal nog terugspelen. In iedere wedstrijd zitten altijd ook lange en spectaculaire rally’s. Oftewel: Expect the Unexpected!

Ontdek het spel, ontdek Padel!
Wedden dat je denkt, dit moet ik echt even zien op beeld. Dat snappen we, kijk deze onderstaande video maar eens!

https://www.facebook.com/watch/?v=466412144607700

Activiteiten tijdens openingsdag Padelbanen

Officiële opening Padelbanen door burgemeester Koos Janssen

Demonstratie Padel door Nederlandse topspelers
Er komen Nederlandse top padelspelers een demonstratie Padel geven, waarna iedereen zelf met deze toppers een balletje kan gaan slaan, tips en uitleg kan krijgen en Padel mag uitproberen. 
Pak deze kans om met een van onze Nederlandse toppers te spelen en ontdek hoe leuk Padel is!

Paaseieren zoeken voor de kinderen
Omdat het 2e paasdag is mag paaseieren zoeken natuurlijk niet ontbreken! Voor kinderen wordt er op 2 momenten paaseieren zoeken georganiseerd gedurende het programma.

Jeugdactiviteiten
Onder leiding van onze tennis- en padelleraar Nick Mettes worden er allerlei tennisspellen voor kinderen georganiseerd waarbij de kinderen kennis maken met tennis, zullen worden uitgedaagd en ook nog prijsjes kunnen verdienen. 
We hebben prijzen voor onze jeugdactiviteiten beschikbaar gesteld gekregen door Tennisschool Nick Mettes en Sportwinkel Sunnycamp.

Toss tennis en Padel
Iedereen die een keer een balletje wil slaan krijg vandaag de gelegenheid. Wil jij ook een keer proberen hoe leuk tennissen of padellen is, kom dan zeker langs, probeer het zelf en maak kennis met onze mooi vereniging met vele mogelijkheden. Wij hebben tennisrackets en padelrackets te leen, zodat iedereen mee kan doen. Er wordt regelmatig gewisseld zodat iedereen de kans krijgt.

Kleurplatenactie
Vandaag kunnen kinderen hun kleurplaat inleveren en worden de winnaars van onze kleurplatenactie bekend gemaakt. 
We hebben prijzen voor onze jeugdactiviteiten beschikbaar gesteld gekregen door Tennisschool Nick Mettes en Sportwinkel Sunnycamp.

 Heb je nog geen kleurplaat, dan kun je van hier nog downloaden en gaan inkleuren!

Kleurplatenactie-SV-Austerlitz_3-logos-versie-1