Laddercompetitie 2021

Wat is de Laddercompetitie? 

Bij een laddercompetitie dagen spelers elkaar uit voor een wedstrijdje tennis. De lager geplaatste speler daagt de hoger geplaatste speler uit en als de uitdager wint, stijgt zijn positie op de ladder. De laddercompetitie is de manier om wedstrijden te spelen, nieuwe mensen te leren kennen en er is altijd wel iemand die je kunt uitdagen om te spelen. Je plant de wedstrijd en speelt een wedstrijd om twee gewonnen sets; een eventuele derde set wordt als supertiebreak gespeeld. Uiteindelijk is de hoogste speler op de ladder de winnaar van de competitie. Wat ons betreft niet het belangrijkste doel.

Hoe schrijf je je in voor de Laddercompetitie? 

Je kunt je inschrijven voor de Laddercompetitie via de KNLTB Club app. Klik op ‘Spelen’, vervolgens op ‘Wedstrijden’ en daar vind je het kopje ‘Laddercompetitie’. Je ziet vervolgens welke Laddercompetities beschikbaar zijn. Dat zijn * Dubbelspel voor zowel dames, heren en gemengd in één schema, of * Enkelspel voor zowel dames en heren in één schema. Kies voor welke ladder je wilt gaan en selecteer deze door erop te klikken. Onderin het scherm kun je via de button ‘inschrijving’ je inschrijving compleet maken. Je krijgt nog een ‘pop-up’ of je zeker weet dat je mee wil doen, bevestig deze door op ‘ok’ te drukken. Je krijgt een bevestiging in beeld dat de inschrijving is gelukt. Je kunt de laddercompetitie nu terugvinden onder ‘Mijn Competitie’ in het Laddercompetitie menu.

Hoe kun je wedstrijden spelen/spelers uitdagen en uitnodigen voor wedstrijden?

Als je in Mijn competitie zit zie je 2 tabbladen: ‘Ranglijst’ en ‘Wedstrijden’ In ‘Ranglijst’ zie je wie er meedoet en op welke plek je staat en hoeveel punten je hebt. Je startplaats is afhankelijk van het moment van inschrijven; de eerste deelnemer staat op plaats 1, onderaan de ladder. Vervolgens zie je op de Ranglijst wie je allemaal kunt uitdagen. (tot 4 personen boven jouw trede op de ladder) Kies een tegenstander en klik op de ‘Uitdagen’ knop om die uit te dagen. Je kunt een berichtje toevoegen, een datum en tijd kiezen, eventueel nog een extra datum als optie en vervolgens klik je op ‘Verstuur uitdaging’. Je ontvangt de uitnodiging voor de wedstrijd via een email in je persoonlijke mailbox. (mailaccount dat je hebt aangegeven bij het aanmaken van je club app account). Via een link in de mail kun je de uitdaging bekijken maar je kunt de uitdaging ook terugvinden in de app. Je kunt de uitdaging ‘Accepteren’ als de datum/tijdstip uitkomt of je kunt een nieuwe datum voorstellen. Vergeet daarna niet om een baan te reserveren! Vervolgens speel je de wedstrijd om 2 gewonnen sets en vul je de stand in op de Ranglijst, bij ‘Uitslag invoeren’. Daag zoveel mogelijk tegenstanders uit. Leuk om tegen iedereen te spelen. Veel tennisplezier!

Heb je nog vragen of suggesties, stuur dan een mail naar laddercompetitie@svausterlitz.nl

——————————————————————————————————————–

Regels

 • Je mag 2 niveau’s boven je eigen positie of op je eigen niveau uitdagen.
 • Samen met de tegenstander(s) en partner bepaal je een dag en tijdstip waarop de wedstrijd gespeeld gaat worden (binnen 4 dagen). Vanaf dat moment zijn alle spelers geblokkeerd en kunnen niet worden uitgedaagd door andere tegenstanders.
 • Je mag maximaal 2 ladder wedstrijdstrijden per week spelen.
 • De baan moet zelf gereserveerd worden via de KNLTB-Clubapp. Reserveer een baan voor 2 uur achter elkaar. De uitdager reserveert de tennisbaan.
  LET OP: Wees op tijd aanwezig om verwarring te voorkomen. Er kunnen meerdere wedstrijden ingeplant staan, max 5 minuten van te voren.
 • De wedstrijd kan niet gespeeld worden tijdens competities of andere geplande activiteiten bij SVA.
 • Zorg zelf voor minimaal 3 goede ballen (in principe de uitdager).
 • De wedstrijd gaat om 2 gewonnen sets. Een gewone volledige 3de set dus.
  De uitslag moet binnen 2 dagen verwerkt zijn, de uitdager doet dit in de app na de geplande tijd. In principe door de winnaar.
 • Als de wedstrijd niet door kan gaan dan moeten de spelers een nieuwe speeldatum afspreken die binnen 4 dagen van de afgelaste wedstrijd valt. Of de spelers spreken af dat de wedstrijd wordt geannuleerd.
 • Komt een of meer spelers niet opdagen op het afgesproken tijdstip zonder bericht dan wordt deze partij als verloren (6-0, 6-0) beschouwd.
 • Je mag niet direct dezelfde tegenstander(s) weer uitdagen. Hier moet minimaal 2 weken of een andere ladderwedstrijd tussen zitten.
 • Als een team in 1 maand niet gespeeld heeft dan zakt deze op de ladder ten opzichte teams die wel gespeeld hebben in 1 maand.
 • Vakanties en blessures of niet willen spelen tijdens competitie graag doorgeven aan de organisatie (laddercompetitie@svausterlitz.nl).
  Als dit langer dan 2 weken is dan wordt je inactief aangegeven op de ladder en kan je niet uitgedaagd worden en tel je niet mee in het aantal posities voor uitdagen.
 • Nieuwe deelnemers zullen onderaan de ladder worden toegevoegd. Voor de start van de ladder zullen nieuwe deelnemers gerangschikt worden op actuele speelsterkte ingedeeld en onderaan toegevoegd. Bij Mix en Dubbel wordt het gemiddelde van beide leden genomen.
 • De organisatie bemiddelt in discussies en neemt eventueel een besluit.